Cercar

BENICÀSSIM TRAMITARÀ 285 SOL·LICITUDS D’AJUDES PER A AUTÒNOMS I PIMES AFECTADES PEL COVID-19

BENICÀSSIM TRAMITARÀ 285 SOL·LICITUDS D’AJUDES PER A AUTÒNOMS I PIMES AFECTADES PEL COVID-19
noticies

BENICÀSSIM TRAMITARÀ 285 SOL·LICITUDS D’AJUDES PER A AUTÒNOMS I PIMES AFECTADES PEL COVID-19

 

L’Ajuntament de Benicàssim tramitarà 285 sol·licituds a les ajudes impulsades pel consistori per a tractar de compensar la reducció d’ingressos produïda a conseqüència de la Covid-19 i de les mesures sanitàries adoptades per al seu control, facilitant liquiditat als autònoms i petites i mitjanes empreses de la localitat per a contribuir al compliment de les seves obligacions empresarials així com per al manteniment de l’activitat i de l’ocupació.

Després de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, el consistori obre ara un termini de cinc dies per a esmena i aclariment de documentació. Després d’això, es procedirà a la valoració de les sol·licituds per part d’una comissió designada a aquest efecte. Aquestes ajudes formen part de la línia Benicàsim Dinamitza dins del projecte global Reactiva Benicàssim que l’ajuntament ha impulsat per a mitigar al màxim els efectes socioeconòmics negatius que la pandèmia pel Covid-19 té sobre la societat benicense.
L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “des de l’inici de l’actual crisi sanitària, econòmica i social derivada de la propagació del Covid-19, l’Ajuntament de Benicàssim ha estat des del primer dia al costat dels veïns i el teixit empresarial del municipi. Som l’administració més pròxima a tots ells i hem dut a terme mesures socials i econòmiques extraordinàries per a mitigar els efectes negatius que estan causant aquesta pandèmia”. Fins al moment el Pla Reactiva Benicàssim ja compta amb una injecció de 6 milions d’euros, dels quals 3 milions d’euros es destina a la línia d’ajudes dirigida al teixit empresarial del municipi i manteniment de llocs de treball.

La quantia màxima de la subvenció per tots els conceptes serà de 4.000 euros per empresari i l’abonament d’aquestes subvencions es realitzarà en dos pagaments, el primer d’un 70% anticipat i el segon d’un 30% després de la justificació de la subvenció.
El pla consta de cinc línies d’ajudes. La primera està dirigida a compensar els efectes ocasionats pel Covid-19 i s’ha establert 1.500 euros el màxim per als qui van haver de tancar l’establiment o no van poder iniciar la seva activitat; fins a un màxim de 1.000 euros per als qui van reduir la seva facturació en almenys el 75% en relació amb la mitjana efectuada l’any natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma, i fins a un màxim de 500 euros per als quals la facturació es va reduir almenys el 50%.
La segona línia es dirigeix a l’ocupabilitat i en aquest cas, per cadascun dels empleats que estiguessin d’alta en el règim corresponent de la Seguretat Social a data 14 de març de 2020 i que continuïn a la data de la publicació d’aquestes bases inclosos els que la seva haguessin vist afectats per un ERTE, les ajudes a atorgar van dels 200 als 50 euros per cada empleat a jornada completa, i en el cas de jornada parcial es reduirà l’import proporcionalment.
La línia tres fa referència a les despeses d’arrendament o hipoteca del local comercial durant l’estat d’alarma (del 14 de març al 21 de juny) i la quantia màxima a subvencionar s’ha fixat en 1.500 euros.

Pel que fa a les despeses de subministraments adscrits a l’activitat empresarial, inclosos en la línia quatre, l’ajuda serà de 100 a 300 euros.
Finalment, la línia cinc engloba les despeses derivades de condicionar l’activitat a les noves exigències sanitàries i les ajudes poden aconseguir els 1.500 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb